Nieuwe wetgeving 1 juli 2017

Het is weer 1 juli geweest. Een moment in het jaar waarop veel nieuwe wetgeving in werking treedt. Lees hieronder een aantal belangrijke veranderingen.

Betaaltermijnen MKB

Goed nieuws voor het midden- en kleinbedrijf. Grote ondernemingen mogen niet meer langere betaaltermijnen afspreken dan 60 dagen. Worden deze betaaltermijnen toch afgesproken met een klein of middelgroot bedrijf dan zijn deze afspraken niet geldig en wordt de betaaltermijn automatisch teruggebracht naar 30 dagen.

Minimumloon

Het minimumloon is verhoogd en wordt in stappen afgeschaft. Sinds 1 juli 2017 geldt het minimumloon vanaf 22 jaar. In 2019 zal dit teruggebracht worden naar 21 jaar.

Vergoeding provider bij storing

Er bestaat vanaf nu recht op een vergoeding bij een storing van internet, televisie of telefoon die langer dan 12 uur duurt. Dit geldt zowel bij een abonnement als prepaid contract. Ook zakelijke klanten kunnen aanspraak maken op deze vergoeding bij hun provider.

Nieuwe Arbowet

Nieuwe Arbowetgeving is in werking getreden. Je werknemer heeft hierdoor het wettelijk recht om de bedrijfsarts te spreken. Bij twijfel aan het oordeel van deze bedrijfsarts mag je werknemer een tweede mening vragen bij een andere onafhankelijke bedrijfsarts.

Meer weten?

Benieuwd naar wat deze wijzigingen voor jou betekenen? Neem contact op via  reniers@raadgeverinrecht.nl  of stel je vraag via het contactformulier.

Raadgever In Recht maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.