Een webwinkel starten, wat zijn de regels?

Steeds meer klanten kopen via internet. Maar welke regels gelden nu eigenlijk voor het verkopen via een webwinkel?

Koop op afstand

Wanneer je via een webwinkel verkoopt aan particuliere klanten dan gelden de regels over koop op afstand. Dit betekent dat je klant een bedenktijd heeft en de koop binnen 14 dagen kosteloos en zonder reden kan annuleren. Deze regel geldt op een paar uitzonderingen na voor alle producten en diensten die je via een webwinkel aan particuliere klanten verkoopt. Het is belangrijk dat je jouw klant op de juiste manier hierover informeert. Doe je dit niet dan kan deze bedenktijd oplopen tot een jaar.

Inrichting webwinkel

Ook voor de inrichting van je webwinkel gelden regels. Zo moet je bedrijf goed vindbaar en aanspreekbaar zijn. Je bedrijf moet duidelijk zijn over het aanbod en de prijs en de eventuele bijkomende kosten. Daarnaast moet duidelijk zijn op welke manier betaald kan worden en hoe het zit met levering en service. Ook moet het bestelproces duidelijk zijn. Er moet bijvoorbeeld een duidelijke knop zijn op de website waarmee besteld kan worden. Tot slot is het van belang dat je op een juiste manier de bestelling bevestigd.

Algemene voorwaarden

Het is verstandig om in je webwinkel algemene voorwaarden te gebruiken. Hierin kunnen vaker terugkerende afspraken met je klanten worden vastgelegd. Om te zorgen dat je algemene voorwaarden geldend zijn moet je zorgen dat je klanten hiervan kennis nemen voordat zij een bestelling plaatsen. Je kunt dit doen door je klant een vinkje te laten plaatsen waarmee hij verklaart akkoord te gaan met jouw algemene voorwaarden.

Meer weten?

Heb je een webwinkel of overweeg je om een webwinkel te starten? Reniers Raadgever in Recht kan je adviseren over de regels.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op via reniers@raadgeverinrecht.nl of stel je vraag via het contactformulier.

Raadgever In Recht maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.