Algemene Voorwaarden nodig?


Heeft jouw bedrijf algemene voorwaarden nodig? Waar moet je als ondernemer op letten wanneer je algemene voorwaarden gebruikt? Vind  hier het antwoord op je vragen.  

 Algemene voorwaarden, wat zijn het eigenlijk?

Algemene voorwaarden zijn alle afspraken die een ondernemer telkens wil laten terugkomen in de contracten die hij met zijn klanten sluit. In de algemene voorwaarden mogen alleen maar afspraken staan die niet over de kern van het contract gaan.  Denk  hierbij aan afspraken over betalingstermijnen, aansprakelijkheid en hoe te handelen bij problemen.

Waarom algemene voorwaarden gebruiken?

Door het gebruik van algemene voorwaarden bepaal je ‘de spelregels’ tussen jouw bedrijf en je klanten.  Het gebruik van algemene voorwaarden is bedoeld om discussies met je klanten te voorkomen.

Heeft jouw bedrijf algemene voorwaarden nodig?

Algemene voorwaarden zijn niet verplicht. Gaat er een keer iets mis tussen jou en je klant, dan bieden ze vaak uitkomst. Ook geven algemene voorwaarden een professionele uitstraling aan je bedrijf.

Hoe zorgt jouw bedrijf dat algemene voorwaarden goed gebruikt worden?

Om je klant te kunnen houden aan de algemene voorwaarden  van jouw bedrijf, is het belangrijk dat je klant deze vooraf heeft kunnen bekijken. Bij een schriftelijk contract kun je de algemene voorwaarden op de achterkant van je offerte plaatsen. Bij een contract wat je via internet sluit kunnen de algemene voorwaarden digitaal worden verstrekt. In allebei de gevallen is het verstandig om je klant te laten verklaren dat hij of zij bekend is en akkoord gaat met de algemene voorwaarden van jouw bedrijf.

Standaardmodel of op maat laten maken?

Een standaardmodel met algemene voorwaarden kan in sommige gevallen voldoende zijn. Het gevaar van een standaardmodel is dat belangrijke regels voor je bedrijf niet zijn opgenomen. Bij op maat gemaakte algemene voorwaarden weet je zeker dat deze toegespitst zijn op jouw bedrijf en voldoen aan de nieuwste wetgeving.

Meer weten?

Reniers Raadgever in Recht kan voor jouw bedrijf algemene voorwaarden op maat maken en doet dit in een begrijpelijke taal. Dit geeft duidelijkheid voor je klanten en zorgt dat je als ondernemer de zaken goed op orde hebt.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op via  reniers@raadgeverinrecht.nl of stel je vraag via het contactformulier.

Raadgever In Recht maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.